Tähti - kirjoittaja


27-v. nainen, toiveena raskaus vuodelle 2017.

- Ehkäisy jätetty pois 8/2015, siitä asti enemmän ja vähemmän aktiivista yritystä.
- PCO-tyyppiset munasarjat todettu 11/2016.
- Lapsettomuustutkimukset aloitettu 1/2017.
- PCO-diagnoosi 3/2017.
- Aukiolotutkimuksessa toisen munanjohtimen todettu olevan tukossa 5/2017.
Todennäköinen syy lapsettomuudelle: ovuloimattomuus.
Ajankohtaista nyt: OI-hoidot.

tiistai 25. heinäkuuta 2017

Inssikertomus

Eilen mulle tehtiin 1. inseminaatio. Olin todella yllättynyt, kun ultrassa limakalvo oli kasvanut hurjasti 12 mm paksuiseksi ja toisella puolella näkyi irtoamaisillaan oleva munasolu! Huikee fiilis siinä lääkärin pöydällä :D Toki Letrot on tehneet tehtävänsä, mutta olen myös joka päivä tässä kierrossa ottanut tunnollisesti GeleeRoyale-kapselini :) Jokatapauksessa inssi meni hyvin ja oli nopeasti ohi. Noin 30 sekuntia ja koko homma oli ohi. Kohdunsuulla tuntui pientä inhottavaa raapimistunnetta, mutta muuten helppo toimenpide :) Nyt alko sitten todelliset piinapäivät! Yritän olla toivomasta liikoja, sillä munasolu oli irtoamassa siltä puolelta jossa mulla on todennäköisesti - ei varmasti - munanjohdin tukossa :/ Tosin lääkäri mainitsi, että myös toinen munasarja voi napata kypsän munasolun itselleen vialliselta puolelta. Yöllä muuten heräsin siihen, että sitä ovispuolta jomotti tylpästi, ikään kuin paineen tunne. Luulen, että ovis on tapahtunut viime yönä! 

5 kommenttia:

 1. Onnea ja tsemppiä ekan inssin piinapäiviin! Jännät ajat edessä! 😊

  VastaaPoista
 2. Onnea ja tsemppiä ekan inssin piinapäiviin! Jännät ajat edessä! 😊

  VastaaPoista
 3. Oi, toivon sinulle paljon tsemppiä ja pidän peukkuja! Itselläni myös oi-hoidot alkamassa elokuussa ja jännityksellä odotan jo niitä. Minäkin kirjoitan lapsettomuudesta blogissani, vilkaise ihmeessä mikäli kiinnostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nessa :) Kävin kurkkaamassa blogiasi, sulla hyvin samanlainen tilanne kun mulla. Pysyn kuulolla :) Enää ei sulla pitkä aika kun hoidot alkavat!

   Poista