Tähti - kirjoittaja


27-v. nainen, toiveena raskaus vuodelle 2017.

- Ehkäisy jätetty pois 8/2015, siitä asti enemmän ja vähemmän aktiivista yritystä.
- PCO-tyyppiset munasarjat todettu 11/2016.
- Lapsettomuustutkimukset aloitettu 1/2017.
- PCO-diagnoosi 3/2017.
- Aukiolotutkimuksessa toisen munanjohtimen todettu olevan tukossa 5/2017.
Todennäköinen syy lapsettomuudelle: ovuloimattomuus.
Ajankohtaista nyt: OI-hoidot.

perjantai 24. helmikuuta 2017

Mahdollisuudet onnistua hedelmöityshoidoilla

Olen lueskellut useita lapsettomuusblogeja. Aika monella tuntuu olevan taustalla ainakin 1 luomuraskaus. Mulla ei ole yhtäkään normaalisti alkanutta raskautta 1,5 v. aikana. Ellei epämääräisiä ja tulkinnanvaraisia haamuviivoja/viivanpaikkoja lasketa, jotka tosin on aina johtaneet menkkoihin. Jos alkaa asiaa järkeilemään niin ei hyvältä kuulosta... Mitkäköhän mahdollisuudet meillä on onnistua hedelmöityshoidoilla? Onneksi pääsen seuraavalla polikäynnillä haastattelemaan lääkäriä asiasta ja kyselemään eri hoitovaihtoehdoista. Olis ihan mahtavaa jos seuraavalla käyntikerralla aloitettaisiin hoidot. Luomuna tää ei tuu onnistumaan :( Pelkään vaan, että kun mulla on se kysta, niin jos se rajoittaa hormonilääkkeiden antamista.  


Mulla tuli eilen kamalia itkukohtauksia. Oli niin paha olla. Tänään on onneksi vähän parempi olo :) Itkeminen auttaa, sanokaa mun sanoneen :D

4 kommenttia:

  1. Hei! Me yritettiin 3 vuotta, ennen kuin tulin raskaaksi. Ja siis ihan luomuna. Että ei se ole mahdotonta yli vuoden yrittämisen jälkeenkään. Nyt meillä on touhukas 10 kuukauden ikäinen. Kokeilin Letrozoleja aikoinaan yseamman kierron verran, mutta ei niistä ollut apua. Ilmeisesti joku ovulaatiohäiriö minullakin. Muuten emme olleet hoidoissa. Voimia odotukseen!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi :) Ihana kuulla että asiat kääntyivät parhain päin loppujen lopuksi! Eli toivoa voi siis olla meilläkin :)

    VastaaPoista
  3. Mulla vähän eri lähtökohdat. Mut aikanaan oli 2v yritystä. Ei kertaakaan plussan merkkiä - ei raskaus- eikä ovulaatiotestissä. Pitkät kierrot, ovuloimattomuus. Letrotsolia Väestöliitolla kolme kiertoa ja kolmannessa vaste, josta inssi ja yllättäen plussa. Joten joskus pienikin tuuppaus riittää. Toivoa on :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai kamala, olen unohtanut vastata tähän viestiin! Vastaus tulee hirvittävän myöhässä... Kiitos kun kirjoitit, viestisi antoi toivoa :)

      Poista