Tähti - kirjoittaja


27-v. nainen, toiveena raskaus vuodelle 2017.

- Ehkäisy jätetty pois 8/2015, siitä asti enemmän ja vähemmän aktiivista yritystä.
- PCO-tyyppiset munasarjat todettu 11/2016.
- Lapsettomuustutkimukset aloitettu 1/2017.
- PCO-diagnoosi 3/2017.
- Aukiolotutkimuksessa toisen munanjohtimen todettu olevan tukossa 5/2017.
Todennäköinen syy lapsettomuudelle: ovuloimattomuus.
Ajankohtaista nyt: OI-hoidot.

perjantai 27. tammikuuta 2017

Eniten lapsettomuudessa v*tuttaa kaikki

1. Rahanmeno
- Poliklinikkakäynnit julkisellakin puolella maksavat. N. 30 €/henkilö/kerta. Eli jos minä ja mies ollaan samaan aikaan vastaanotolla tulee meille kustannettavaksi n. 60 €/käynti. Lisäksi kustannuksia tuovat erilaiset oheistuotteet, joihin kuuluu mm. kalliimpien elintarvikkeiden osto (jotta saa laitettua terveellisempää ruokaa), erilaisten vitamiinipurkkien osto (nekin on yllättävän kalliita, jopa 20 €/purkki), tulevaisuudessa todennäköisiä kustannuksia tuovat myös mulle määrättävät hormonilääkkeet. Saatoin unohtaa jotain tästä listasta. 

2. Salailu
- Kaikille ei voi kertoa totuutta, vaikka totuuden kertominen selittäisi paljon asioita muille esim. mun käytöksessä. Ärsyttäviä ovat vaivaannuttavat hetket ihmisten kanssa, kun tulee uteiluita vauvasta. Ärsyyntyminen myös silloin, kun joku selvästi katsoo sun vatsanaluetta ja näet, että se miettii, onko toi raskaana. Tekee mieli huutaa, että ymmärrätkö, ettei kaikki sikiä tosta noin vaan.

3. Tutkimukset
- Ei ole kiva levitellä vastaanotolla haarojaan alapää paljaana niin, että samassa huoneessa on usea silmäpari seuraamassa tilannetta (lääkäri, hoitaja, puoliso). Tutkimukset saattavat myös sattua, vähintäänkin ikävältä tuntuu ultraääni/sisätutkimus ja verinäytteenotto. Nimimerkillä aukiolotutkimusta innolla odottaen. 

4. Masennus/ahdistus/epätoivo/katkeroituminen
- Epätietoisuus tulevasta ahdistaa ja masentaa: "Voidaanko me saada ikinä biologista lasta?" Katkeroituminen kaikille niille naisille, jotka tulee tosta noin raskaaksi. 

6. Kurinalainen elämä
- Jokapäiväinen vitamiinisatsi, ei tulehduskipulääkkeitä tiettyinä aikoina kierrosta, ei mielellään alkoholia, yliterveellisen ruokavalion noudattaminen, riittävästä liikunnasta huolehtiminen, seksiä ehdottomasti tiettyinä aikoina kuusta, ajan järjestäminen tutkimuksille, kuukautiskierron kyttääminen... Paras näistä on: ei saa stressata. Lista on niin pitkä, että saatoin jälleen unohtaa mainita jonkun asian. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti