Tähti - kirjoittaja


27-v. nainen, toiveena raskaus vuodelle 2017.

- Ehkäisy jätetty pois 8/2015, siitä asti enemmän ja vähemmän aktiivista yritystä.
- PCO-tyyppiset munasarjat todettu 11/2016.
- Lapsettomuustutkimukset aloitettu 1/2017.
- PCO-diagnoosi 3/2017.
- Aukiolotutkimuksessa toisen munanjohtimen todettu olevan tukossa 5/2017.
Todennäköinen syy lapsettomuudelle: ovuloimattomuus.
Ajankohtaista nyt: OI-hoidot.

torstai 12. tammikuuta 2017

Ensikäynti

Tunnelmat ensikäynnin jälkeen on vähän sekavat. Jotenkin koko lapsettomuusasia realisoitui ensikäynnin myötä. Me tarvitaan tutkimuksia ja todennäköisesti hoitoja, jotta saadaan raskaus aluille. Se on taivaan tosi, ei enää mitään tänne blogiin kirjoitettua tarinaa, vaan ihan meille todellista elämää.

Kuva: Canva.

Miehen simppanäyte on normaali, mikä oli todella helpottavaa kuulla! :) Itselläni todettiin ultrassa munasarjakystan hieman pienentyneen, mutta edelleen lääkärille tuli vaikutelma PCO-tyyppisistä munasarjoista. Syy lapsettomuudelle saattaa siis olla ovuloimattomuuteni. Kilpirauhasarvoni on  normaalin rajoissa, joten voi kuulemma olla, että saan kilpirauhaslääkityksen myöhemmin... Seuraavaksi luvassa on paljon labroja ja munatorvien aukiolotutkimus vasta seuraavan kierron jälkeen. Tutkimuksista kotiin päästyäni tuli pitkästä aikaa itku ja ärsyynnys tätä tilannetta kohtaan. Minussa on siis vikaa miksi ei saada lasta. Tuli kamalan syyllinen olo ja tunne ettei kukaan ymmärrä miltä musta tuntuu. Onneksi mies heräsi ensikäynnin jälkeen ja lupasi, että yritetään nyt "ihan tosissaan" saada raskautta aluille. Ja onneksi on tämä blogimaailma, jonne voi tulla kertomaan kuulumisia. Sen muistettuani lopetin vollottamisen ja ryhdyin kirjoittamaan tätä postausta. Blogin kirjoittaminen ja vertaistuki täällä blogimaailmassa todellakin auttaa lapsettomuusahdistukseen. Kiitos siitä :)

Tutkimuksista päästyäni kävin muuten ostamassa luontaistuotekaupasta Gelee Royale-kapseleita. Olen lukenut muiden blogeista, että niillä voi olla hedelmällisyyttä parantava vaikutus. Kertokaa ihmeessä kokemuksianne noista kapseleista! :) Otatteko niitä koko kierron ajan vai vaan tiettynä ajankohtana? Oletteko syöneet kapseleiden kanssa päällekkäin myös muita suositeltavia vitamiineja (foolihappo, D-vitamiini)?

2 kommenttia:

  1. Hienoa, että lapsettomuudelle on nyt löytynyt ikäänkuin joku syy, niin pääsette sitten sitä oikeilla tavoilla hoitamaan :) Noista gelee royaleista mulla on vaan hyviä kokemuksia. Sillä on ihan jo piristäväkin vaikutus, mutta myös olen huomannut sen lisänneen huomattavasti noita hyviä hedelmällisiä limoja :) Itse olen ottanut sitä nyt vaan kierron alusta ovikseen asti ja samalla käytössä on Aurinko D-vitamiini ja foolihappoa. Noita muita olen ottanut ihan koko kierron ajan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just sun blogista bongasin alun perin ton geleen :D Googlasin lisää ja vaikuttaa kyllä lupaavalta tuotteelta :)

      Poista