Tähti - kirjoittaja


27-v. nainen, toiveena raskaus vuodelle 2017.

- Ehkäisy jätetty pois 8/2015, siitä asti enemmän ja vähemmän aktiivista yritystä.
- PCO-tyyppiset munasarjat todettu 11/2016.
- Lapsettomuustutkimukset aloitettu 1/2017.
- PCO-diagnoosi 3/2017.
- Aukiolotutkimuksessa toisen munanjohtimen todettu olevan tukossa 5/2017.
Todennäköinen syy lapsettomuudelle: ovuloimattomuus.
Ajankohtaista nyt: OI-hoidot.

maanantai 9. tammikuuta 2017

Tämän kierron poppakonstit




Tuloksettomien kuukausien kuluessa sitä turvautuu erilaisiin konsteihin, joilla yrittää maksimoida raskauden mahdollisuuden. Kaikki käyttämäni keinot ovat varmasti tuttuja jokaiselle näihin asioihin perehtyneelle, mutta ajattelin listata ne siitä huolimatta ylös :) Nyt on kierron päivä 17. Tässä kierrossa käytössä ovat olleet:




Kuva: Canva.

  • Greippimehu (1-2 lasia/vrk) tai vaihtoehtoisesti kokonaisia greippejä (1-2 kpl/vrk)
  • Foolihappo-, sinkki- ja D-vitamiinitabletit tai vaihtoehtoisesti monivitamiinivalmiste
  • Mahdollisimman terveellinen ja kasvispainotteinen ruokavalio. Kahvin vähentäminen.
  • Kevyen liikunnan lisääminen 

PCO-tyyppisyyden vuoksi ajattelin kokeilla ruokavalion muutosta. Onko teillä kokemuksia, miten oikeanlainen ruokavalio on auttanut raskautumaan PCO-diagnoosista huolimatta? :) Vaikka olen tehnyt tässä kuussa muutoksia, olen myös ajoittain repsahtanut epäterveellisiin elämäntapoihin. Myönnettäköön, että stressaantuneena on tullut syötyä jouluna saatuja suklaita kaappien kätköistä ja olen polttanut hermostuksissani myös muutaman tupakan... 

Jotenkin on vaan sellainen olo, ettei tärppää tässäkään kuussa. Ei ole juuri mitään oireita ja aamulämpö oli tänäkin aamuna vaivaiset 35,8 astetta. Eilen tuntui juilintaa vasemman munasarjan kohdalla, mutta pahoin pelkään että sekin on vaan jotain kystakipua. Tässä kierrossa ei edes rintoja arista, vaikka niin oli viime kierrossa. Tunnen itseni kamalan malttamattomaksi ja vähän höyrähtäneeksi, koska tarkkailen niin paljon omaa kroppaa ja mietin raskauden mahdollisuutta ihan liikaa. Parin päivän päästä meillä on aika sinne lapsettomuuspolin ensikäynnille. Toisaalta hyvä, että asiat etenee, mutta toisaalta jännittää ihan kamalasti mm. sen simppanäytteen tulos!  

5 kommenttia:

  1. Heippa! Eksyin blogiisi Vauvantekoprojekti- blogin kautta.

    Mä uskon tohon ruokavalioon -itsellä juuri sama "kuuri" käynnissä ja repsahduksia täälläkin on aina välillä tullut. Herkkupäiviä olen pitänyt pari :D
    Mutta tosiaan, kannattaa Googlettaa toi vähähiilihydraattinen ruokavalio. Paljon kasviksia ja proteiinia vaan ja sokereita ja vehnäpohjaisia tulisi vältellä. Leipää jos tykkää syödä, paras lienee Real. Itse tulin esikoisesta luomusti raskaaksi neljännestä kierrosta ja sillon olin dietillä. Jotenkin haluan uskoa että se oli siitä että niin nopeesti tärppäsi? Olemme näköjään samaan aikaan jättäneet ehkäisyn pois. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips,

      Kiva kun kirjoittelit :) Kokeilen vasta ekaa kuukautta tätä ruokavalion muutosta. Voi olla, että täytyisi olla pidemmän aikaa dieetillä, että alkaa vaikutukset näkyä. Odottavan aika on niin pitkä...

      Poista
    2. Tai siis vitamiinit mulla ovat olleet käytössä jo pidemmän aikaa, mutta ruokavalio itsessään ei ole ollut vähähiilarinen yrityksen aikaan :)

      Poista
  2. Mun yhdellä kaverilla todettiin aikoinaan PCOS ja sen seurauksena kaverini muutti ruokavaliota terveellisemmäksi. Enemmän kasviksia, hyviä proteiineja ja hyviä rasvoja. Hän alkoi käyttää kevyt tuotteiden sijaan kunnon kermaa ja suolankin vaihtoi puhtaaseen merisuolaan. Ei mennyt kuin parisen kuukautta kun hän tuli "vahingossa" raskaaksi :D Olen noita PCO:laisten onnistumistarinoita lukenut enemmänkin, joten kyllä sitä ainakin kannattaa kokeilla. Itsekkin tässä yritän pikkuhiljaa jättää kaiken ylimääräisen hiilarin pois :) Tsemppiä yritykseen!

    VastaaPoista