Tähti - kirjoittaja


27-v. nainen, toiveena raskaus vuodelle 2017.

- Ehkäisy jätetty pois 8/2015, siitä asti enemmän ja vähemmän aktiivista yritystä.
- PCO-tyyppiset munasarjat todettu 11/2016.
- Lapsettomuustutkimukset aloitettu 1/2017.
- PCO-diagnoosi 3/2017.
- Aukiolotutkimuksessa toisen munanjohtimen todettu olevan tukossa 5/2017.
Todennäköinen syy lapsettomuudelle: ovuloimattomuus.
Ajankohtaista nyt: OI-hoidot.

keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Pientä tilannepäivitystä

Kirjoittelin aikaisemmin siitä muutoksesta toisessa munasarjassani. Asiaa on nyt tutkittu, ja kyseessä on kysta sekä hyvänlaatuiselta vaikuttava kasvain. Todennäköisesti näillä "lisäosilla" siellä mun munasarjassa on myös vaikutusta siihen, miksi raskautuminen on ollut vaikeaa. Tiedossa on siis ainakin sen kasvaimen poisto tässä muutaman kuukauden sisään. Jännittää, sillä operaatio tehdään nukutuksessa, ihan kunnon leikkaus siis tiedossa...

Asiat on muutenkin edistyneet, sillä sain varattua itselleni lääkäriajan ja mulle aloitettiin mielialalääke. Tilanne äityi sen verran pahaksi, tuli päivittäisiä ahdistuskohtauksia ja masennusta, että lääkkeen aloittaminen oli kyllä paikallaan. Olen nyt lähes viikon verran syönyt lääkettä, eikä se ole aiheuttanut pientä pahoinvointia kummempaa haittaa. Saan myös myöhemmin lääkäriltä todistuksen Kela-korvattavaan psykoterapiaan. Ehkä ne asiat tästä järjestyvät.

Aurinkoisia kevätpäiviä kaikille! :)

2 kommenttia:

 1. Voi että, kovasti voimia! On toisaalta hyvä, että syy on nyt löytynyt ja on hoidettavissa.
  Hyvä myös, että olet saanut varattua lääkäriajan (miten vaikealta se välillä tuntuukaan!) ja apua. Ja hienoa, että lääkityksen lisäksi tulet saamaan myös keskusteluapua.
  Aurinkoa kevääseesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon sinulle :) <3 Nyt jo mieli paljon kirkkaampi, kun aloitin mielialalääkityksen. Ne lääkkeet todella auttavat.

   Poista